Шефът на ОДМВР се срещна с жители на село Червена, където хората се жалват от битова престъпност и кражби

0

На среща с жителите на свищовското село Червена присъства днес директорът на Областната дирекция на МВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов. Целта на посещението беше да се чуят проблемите на хората и да се предприемат адекватни действия за разрешаването им. В инициативата се включиха още кметът на община Свищов Генчо Генчев, началникът на РУ – Свищов главен комисар Момчил Златев, полицейските инспектори, обслужващи населеното място, представители на частната охранителна фирма, кметът на село Червена и жители.
Началникът на полицейското управление в Свищов представи кратък анализ на криминогенната обстановка в района, според който в периода от началото на 2019 г. до момента са регистрирани общо 25 престъпления от общ характер, от които 7 кражби. До момента не е разкрито само едно. За същия период няма регистрирани груби нарушения на обществения ред. В периода от началото на 2021 г. до момента на територията на село Червена няма регистрирана нито една кражба.


От изказванията на присъстващите жители е видно, че основният проблем са необитаемите имоти, които се рушат и са спомагащ фактор за извършване на престъпни посегателства. От общо 280 къщи, повече от 150 са необитаеми, някои и напълно изоставени.
Въпреки, че полицейски инспектор редовно посещава селото и периодично се провеждат специализирани полицейски операции за предотвратяване на престъпления, нарушения на обществения ред и безопасността на движение, старши комисар Машов апелира към присъстващите да бъдат бдителни и при появата на непознати автомобили или съмнителни хора да сигнализират полицейските служители или кмета, за да се предприемат необходимите действия за  предотвратяване на евентуални посегателства.  В случай, че станат свидетели на престъпление да не се притесняват, а да уведомяват незабавно униформените, за да се действа адекватно и ефективно. При необходимост ще бъде засилено и полицейското присъствие в района, обясни още той.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *