Кметът на Свищов и секретарят на Първото българско читалищe четоха на деца

0

Днес в СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов гости на 2-ри „в“ клас, с кл. р-л Лена Ганева и учител ЦОУД Валентина Русанова, бяха кметът на община Свищов  Генчо Генчев и секретарят на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Геновева Танчовска. Повод за тяхното посещение беше инициативата под надслов „Известни личности четат на деца“ и е част от маратона на четенето.

Генчо Генчев прочете на децата приказката „Старите хора“ и заедно обсъдиха поуките от нея. Тя е част от сборника „23 български приказки с поука“, който той подари на класа, заедно с още 3 книжки и глобус. Г-н Генчев пожела на учениците да обиколят поне половината от местата, които виждат на глобуса и които искат да посетят. Второкласниците бяха изключително щастливи и благодарни.

Г-жа Танчовска от своя страна прочете приказката „Котенцето, Пеперудко и песничките“ от книжката „7 дни чудесни“ на автора Анелия Янковска – Сенгалевич, която е печелила поетичния конкурс „Свищовски лозници“ през 2019 година. Посланието на приказката беше чудесно и децата останаха очаровани. Последва дискусия за важността на книжките в ежедневието на всеки човек, полезността от тях и за безценните уроци, които дават.

„Сърдечни благодарности на г-н Генчо Генчев и г-жа Геновева Танчовска, че уважиха поканата ни и вдъхновиха нашите ученици да четат повече, да обичат, да бъдат добри и да уважават!“, споделят от училището.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *