Проф. Пламен Павлов получи голямата награда на МТИ „Културен туризъм“ за 2022 г. „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България“ 

0
Снощи на официалната церемония по връчване на наградите на Международното изложение „Културен туризъм 2022“ – Велико Търново бяха обявени традиционните награди за участниците в единствения специализиран форум у нас. В изложбените зали на художествената галерия „Борис Денев“ в града в присъствието на представители на Община Велико Търново, медии, гости и участници, организаторите на изложението обявиха имената на наградените.
Наградата за най-оригинално представяне на събитие на изложението се връчи на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Наградата за най-атрактивен и оригинален експозиционен щанд получи Община Пловдив за представяне на обект на културно-историческото наследство „Епископска базилика на Филипопол IV-VI век“.
Наградата за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм се връчи на Фондация „Проект Бузлуджа“ за първия по рода си професионален туристически продукт на монумента „Бузлуджа“. За успешно първо представяне на МТИ „Културен туризъм“ за 2022 г. беше отличена Художествената галерия „Борис Денев“.
Наградата за ефективно управление на комплексен туристически продукт получи Община Сливен за интерактивни дейности в Крепост „Туида“. За участие в дискусионната програма на изложението призът отиде при Организациите за управление на туристически район за провеждането на Национална среща. Наградата за атрактивно представяне на туристическа дестинация се връчи на ОП „Туризъм“, Столична Община за създаването и презентацията на „Софийски турове“.
Голямата награда на МТИ „Културен туризъм“ за 2022 г. – „Личност с принос за развитието на културния туризъм в България“ под аплодисментите на гостите получи от заместник-кмета на общината Нейко Генчев известният учен и изследовател проф. Пламен Павлов.
Почетни грамоти за активно участие в програмата на за активно участие в изложението получиха: Община Перник, Работилница „Седянка“, Изложбени зали, „Рафаел Михайлов“, Посолство на Индия, Посолство на Държавата Палестина, Посолство на Република Азърбайджан, Социалистическа република Виетнам, Побратименият град Бурса, Република Турция.
На церемонията журито на Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”) обяви наградите от деветото си издание в известните категории, които години наред представят най-добрите постижения на участниците от общини, културни институции, университети, музеи и други в областта на културния туризъм. Тази година в категория „Най-професионални туристически сайтове, мобилни приложения и др.“ Беше отличена Община Сливен – за интерактивната платформа „100 причини да посетите и опознаете традициите на Сливенския край“. В категорията „Най-интересни туристически издания (книги, пътеводители, учебници, карти и др.) наградата получи авторски екип на СУ „СВ. Климент Охридски“ за първата издадена у нас монография „Covid-кризата в културата и туризма, основан на културно наследство: идеи за изход от ситуацията“. Поощрителна награда в тази категория беше присъдена на Община Каварна за „Пътеводител Каварна“.
В категория „Най-ефективни рубрики и публикации по темата на изложението (репортажи, видео отразявания и др.)“ журито награди известната журналистка Антоанета Титянова за публикацията „Народни празници, облечени като фестивали. Маскарадните игри в България – как обичаите стават фестивали“. За „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ беше отличен Театрално-музикален продуцентски център (ТМПЦ) – Варна за плаката на „Инстинктът“ – 100 години по-късно.
Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, член на журито връчи голямата награда на конкурса за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2021 г.“ на община Варна за честването на 100-годишния юбилей от официалното обявяване на град Варна за морски курорт. Поощрителна награда заслужи Община Пловдив за представянето на Фестивала Opera Open през 2021 г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *