Електронният прием на първокласници за следващата учебна година стартира на 23 май от 10.00 ч.

0

 

 

869 първокласници, разпределени в 34 самостоятелни и 4 слети паралелки ще бъдат приети за учебната 2022/2023 г. в община Велико Търново. Кандидатстването ще бъде изцяло онлайн чрез централизирано електронно класиране, а началната дата за него, т.е. отварянето на електронната система за прием в първи клас ще бъде на 23 май тази година от 10.00 ч. Подробности могат да се намерят на официалния сайт на община В. Търново – https://www.veliko-tarnovo.bg в раздел „Образование“, подраздел „Прием в първи клас – Общщина Велико Търново, „Актуално за училища“ и „Прием в първи клас“. Документите ще се набавят по служебен път – заявление за записване и съответните удостоверения, като всеки родител може да подреди в заявлението на детето до 9 училища.

Учениците, които ще бъдат последна година в училище 12 клас в профилираните гимназии и средни училища в общината, са 383.

По отношение децата в задължителната предучилищна възраст – 641 са четиригодишните, които подлежат на задължително обучение в детски градини. Те ще бъдат обхванати в 19 самостоятелни и 7 смесени групи. 694 малчугани на 5 години ще се разпределят в 18 самостоятелни и 7 смесени групи, а 670 деца на 6-годишна възраст ще тръгнат в 15 самостоятелни и 9 смесени групи от тази есен. В полудневни подготвителни групи в училищата от общинска администрация очакват 120 деца които ще бъдат разпределени в 8 групи. Децата, които за първи път ще влязат в детски градини се очаква да са 722.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *