През почивните дни ще има нова автобусна линия Велико Търново – Ксилифор

 

Нова автобусна линия по маршрута Велико Търново – Ксилифор да бъде създадена, предлагат от Туристическо дружество „Трапезица-1902“. Предложението е обсъдено в нарочна комисия и влиза и влиза за коментар в постоянните ресорния комисии на Общинския съвет, а решението за това ще бъда взето на сесия в края на месеца. Линията ще функционира в дните събота и недела в два времеви периода – от първи април до 31 октомври и от 1 ноември до 31 март. Осигурен е 30 минутен интервал на тръгване от началната и крайната спирка със съществуващата линия по направлението – Велико Търново – Арбанаси. Съответно часовете на тръгване от старата столица ще са 8.15; 13.15; 17.15 и 18.30 ч., а от Арбанаси – 8.30; 13.30; 17.30 и 18.45 ч.

За удобство на гражданите по маршрута са включени и спирки от градския транспорт по ул. „Н. Габровски“. Основните мотиви за създаването на новата линия е улесняването на достъпа до Ксилифор на различните възрастови групи и запазването му като любимо място за краткотраен отдих сред великотърновската общественост, е посочено от администрацията. След одобрението предстои процедура по реда на Закона за обществените поръчки.

Междувременно 20 жители на великотърновското село Велчево изпратиха жалба до кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов. В нея те припомнят, че общественият транспорт до населеното място е прекратен от месец март и твърдят, че са поставени в невъзможност да пътуват до общинския център.

„Ние сме пенсионери с минимални пенсии и не можем да си позволим да пътуваме с таксита. Досегашният график беше петък, събота и неделя и всички пътуващи бяха доволни. Молим за съдействие относно спазване на регламентирания график от автобусната фирма“, пишат жителите на Велчево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.