Ученичка от Езикова гимназия с отлично представяне на националната олимпиада по руски език

0
Много добро представяне в Националната олимпиада по руски език записа единадесетокласничката Жанна Литвинова. Неин учител по руски език е Пенка Узунова. В крайното класиране възпитаничката на ПЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“ е пета по резултат сред 26-те участници от цялата страна (74 точки от 80 възможни).
През тази учебна година до областния кръг бяха допуснати единадесетокласниците Даниел Ефремов и Жанна Литвинова. По-рано в общинския знания по руски език показаха и десетокласничките Божидара Станкова, Десислава Стоева и Красиана Атанасова.
Жанна постигна много добър резултат и в националния кръг на Многоезичното състезание (формат английски и руски език) и получи еднократна стипендия. Тя е четвърта и в най-популярния конкурс по руски за носители на езика и за чужденци „Русский медвежонок“. Престижното международно лингвистично състезание се провежда повече от 2 десетилетия, а всяка година в него участват над 1.5 млн. ученици от целия свят.
Независимо от факта, че в Профилираната езикова гимназия руският език се изучава като втори чужд, от години е установена традиция за участие на учениците в престижни национални и международни състезания.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *