Дядо Григорий подари икони на свищовско училище на празник по случай 40-ата му годишнина

0

Днес в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ тържествено бяха отбелязани 40 години от създаването на СУ „Цветан Радославов“ в град Свищов. Празничното събитие събра представители на различни институции, ученици, учители, родители и благодетели, които през годините под една или друга форма са били свързани с училището. На събитието присъства кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, който заедно с представители на общинското ръководство, в лицето на председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование“ Румяна Кузева, приветства ръководството на училището, учителите, учениците и персонала. Кметът връчи на директора Марияна Маркова почетна грамота на училището, за изключителен принос в образованието и за издигане престижа на града. Тя от своя страна върна жеста към Община Свищов като поднесе на Генчев почетен плакет, в знак на благодарност за подкрепата и доброто сътрудничество.

 

Специален гост на празника по повод 40-годишния юбилей беше Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, който направи благодарствен молебен и благослови децата и жителите на Свищов. Владиката подари две икони на училището, с благопожелания за здраве и много бъдещи успехи, а г-жа Маркова с уважение го удостои с почетен плакет.

Почетни плакети, за приноса им към развитието на СУ „Цветан Радославов“ през годините получиха също: Инж. Розалия Личева, Йорк Шенг, Фимка Тотева, Връбка Попова, Стефан Тончев /посмъртно/, Любка Шишманова, Любен Маринов /посмъртно/, Йордан Йорданов и Иван Тодоров. Всички те получиха дълбока признателност за делата си и бурни аплодисменти от присъстващите.

Приветствени слова по повод празника произнесоха също зам.-ректорът на СА „Д. А. Ценов“ Румен Йерусалимов и д-р Боянка Димитрова – ст. експерт в РУО Велико Търново, които поднесоха поздравителни адреси съответно от Ректора на Стопанска академия проф. Марияна Божинова и началника на РУО, инж. Розалия Личева. Поздравителни адреси бяха получени още от Народното събрание на РБ, Българската федерация по хокей на трева, редица образователни и др. институции.

По време празничната програма бяха връчени наградите от конкурса „Мила Родино, ти си земен рай…“ и бе излъчен ретроспективен филм за историята на училището. А за да подчертаят особената тържественост на повода, възпитаниците на СУ „Цветан Радославов“ зарадваха присъстващите гости с музикални изпълнения.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *