„Иновативен“ начин за приготвяне на семейната скара измисли неизвестен за широката аудитория търновец, но пък „екологичната“ му инициатива обикаля групите в социалната мрежа и събира полярни реакции. Кадърът е пуснат от Васил Василев, а постът му гласи:
„Комшиите гениални, ама всичкия пушек е у нас“.
Очевидно с начинанието си любителят гастроном е избегнал миризмата в собствения си дом, но пък логично е издразнил съседите си в гъсто населения квартал, които справедливо отбелязват, че … мирише навсякъде.
„Ами вземете една две бири и при комшията да го глобявате“, гласи един от остроумно-снизходителните коментари. Друг потребител на мрежата си признава чистосърдечно, че и той е правил същото упражнение, само че…на последния етаж.
„От години имам същия проблем със съседите от двата долни етажа. Аз също готвя на балкона, само че сложихме силен 3-степенен аспиратор, нищо че сме последен етаж. Истинският кошмар у нас настъпва, когато пекат на скара риба. Имам чувство, че сякаш се договарят и двете семейства да пекат риба! Невероятна воня настъпва“, жалва се търновка, на която очевидно не й е до смешки, въпреки смешната, нелепата и абсурдна ситуация.
Защото вместо да си пече вечерята или обяда в междублоковите пространства, въпросният юнак можеше примерно да излезе на въздух в околностите на Велико Търново, да си спретне импровизирано барбекю с компания, или със семейството, все пак са почивни дни, и така да спести миризмата в дома, а в случая и в квартала, но пък да си подари емоции. Но… всеки сам си преценя!
„Нямаш ли някоя по-дълга пръчка да ги закачиш тез наденички?“, „Енженерната мисъл на българина няма равна!“ и „Народ който слага скарата върху външното тяло на климатика, за да си печне надеНцата не може да бъде унищожен“, гасят само част от шеговитите коментари…