февруари 23, 2024

Зрелищно огнено шоу организираха социалистите във Велико Търново за 1 май

0

Викторина с награди зарадва всички присъстващи

Със зрелищно огнено шоу пред паметника „Асеневци“ великотърновските социалисти отпразнуваха 1-ви май. Николай Ганчев и Иванина Илиева демонстрираха уменията си с пой и получиха аплодисментите на всички присъстващи.

Инициативата за шоуто е на Младежкото обединение в партията. Програмата беше открита от председателя на младите социалисти Жулиета Войнова, която припомни историческите факти около датата.

„Ние от Младежкото обединение на БСП в староспрестолния град, вярваме, че всеки трудещ се човек заслужава равни социални права. Със своето огнено шоу Николай и Иванина ни напомниха да бъдем себе си, да отстояваме себе и да горим, да се борим за делата си, да ценим труда си и да се трудим за едно по-добро бъдеще, за нас и за тези, след нас“, каза Жулиета Войнова.

С поздрав към всички се обърна и общинският председател на социалистите Михаил Михалев. Той цитира Жан Жорес и призова всички да вземат от миналото огъня, а не пепелта.

„Живеем във време, в което бедните стават по-бедни, а богатите стават по-богати. Време на олигарси и офшорки. Затова 1-ви май е ден и на справедливостта, която скоро ще възтържествува“, каза Михалев.

Младите социалисти бяха подготвили и специална викторина с въпроси, свързани с Деня на труда. В нея се включиха  7 отбора, които трябваше да попълнят тест. На първо място се класира отборът „Ултрас 1-ви май“, който събра най-много точки. За всички участници имаше награди. Те си тръгнаха с флашки, раници, шапки, тефтери, несесери, преносими зарядни устройства.

Огненото шоу уважиха още областният председател на БСП Мариана Бояджиева,  областният председател на Българския антифашистки съюз Лидия Прокопова и зам.-председателят на общинския съвет на БСП Михаил Стойчев. В инициативата се включиха много млади хора от Велико Търново и съседните общини.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *