„Етър“ с гневна декларация. Искат завинаги отстраняването на рефер от професионалния футбол

0

„Етър“ поиска в официално обръщение до Съдийската комисия на БФС реферът от мача със „Спартак“ (Вн) Димитър Димитров да бъде изваден завинаги от професионалния футбол. Великотърновският клуб разпространи чрез официалния си сайт позиция, в която пише следното:

Обръщение към Съдийската комисия на БФС

Уважаеми футболни ръководители и деятели,

Първо искаме да поздравим „Спартак“ (Вн) за победата в дербито на стадион „Ивайло“ и да му пожелаем успехи занапред! С настоящото изявление не омаловажаваме представянето на съперника, но смятаме за недопустимо съдийството в мача „Етър“ – „Спартак“ на главния съдия Димитър Димитров от Перник и сме категорични, че решенията му повлияха пряко на изхода от този възлов двубой.

С няколко свои скандални решения арбитърът направи така, че да обърне развоя на срещата. В 68-ата минута халфът на „Етър“ Цветомир Тодоров навлезе в наказателното поле, категорично игра пръв с топката и бе съборен от Генади Луго от варненския тим. Обръщаме внимание, че защитникът в нито един момент не играе с топката! Вместо стопроцентова дузпа, Димитър Димитров даде знак играта да продължи и последва атака на гостите. Топката стигна до Мариян Иванов от „Етър“, който бе изблъскан с две ръце от Виктор Митев, отнел му топката и вкарал изравнителното попадение.

В 81-ата минута последва втори жълт и червен картон на Мариян Иванов, който съвсем предопредели изхода от двубоя. Странен бе критерият на арбитъра и при показванията на картони на футболисти от двата отбора, в които също аршинът му не бе еднакъв. Това доведе до нови наказания за наши основни футболисти.

„Етър“ през този сезон инкасира 9 загуби в 32 мача и нито веднъж не е търсил причината в съдийството! Отчитали сме винаги собственото си представяне като решаващо за загубите. Днес обаче, в този решаващ за крайното класиране мач, няма да замълчим! Реферите трябва да вършат своята работа по правилата на футболната игра, а когато допускат очевадни грешки, да бъдат подобаващо санкционирани.

Обръщаме внимание, че на 4 октомври м.г. ЦСКА-1948 излезе с позиция за ръководството на същия рефер Димитър Димитров с искане той да бъде изваден завинаги от професионалния футбол за тяхно ощетяване в мач с „Ботев“ (Пд). Очевидно реакция не е последвала, за да продължи г-н Димитров с подобни изяви по футболните терени.

Отправяме и един конкретен въпрос към Съдийската комисия: защо за най-възловия мач, определящ местата за Еfbet лига, не бе гласувано доверие на някой от топ съдиите на България, каквато е практиката, а неубедителен с досегашните си представяния рефер?

„Етър“ също настоява Димитър Димитров от Перник да бъде изваден завинаги от професионалния футбол, защото решенията му подриват доверието в съдийското поприще и обезсмислят труда на състезатели, ръководители и собственици на футболните клубове в България!

С уважение:
ФК Етър Велико Търново

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *