Молдовец, участвал в побой и грабеж на украинско семейство, е задържан на територията на област Велико Търново

0

Двама нападатели отмъкнали пари, бижута  със скъпоценни камъни, мобилен телефон -общата стойност на задигнатите вещи възлиза на 197 000 лева

 

Двама молдовци са пребили и ограбили семейство украински бежанци в Свети Влас. -„Престъплението е в особено големи размери. Откраднати са 65 хил. евро, 10 хил. лв., бижута от благороден метал със скъпоценни камъни, на стойност около 30 хил. щатски долара и мобилен телефон за 1800 долара. Общата стойност на задигнатите вещи възлиза на 197 хиляди лева“, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Семейството бежанци било отседнало в хотелски комплекс във Влас. Мъж и жена с бебе на осем месеца, и баба му, сами заплащали наема за наетите стаи. За щастие, по време на кражбата детето и баба му не били в апартамента.

Крадците почукали на вратата и на руски език съобщили, че са от персонала на хотела и трябва да влязат. Били с медицински маски и след като им отворили, нахлули брутално. Вързали мъжа и заповядали на жената със заплахи, да им бъдат предадени всички пари и ценности.

„Първоначално украинците са дали само 100 лв., впоследствие и голямата сума“, обясни директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Полицията е задържала бандитите много бързо, те са молдовски граждани, съответно на 52 г. и на 43 г. Ползвали са автомобил под наем. В хотела влезли с дрехи на персонал за поддръжка, а излезли с други дрехи- като на туристи.

Влезли са в България през румънската граница на 2 април т.г. Установявали се на различни места. Единият задържан в района на област Велико Търново, а съучастникът му в хотел в курорта „Св. Константин и Елена“.

Задържани са до 72 часа и вече имат повдигнати обвинения.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *