Предлагат в памет на д-р Иван Толеков в парк във Велико Търново да има Пейка на добрия доктор

0

В парк във Велико Търново да има Пейка на добрия доктор в памет на без време отишлия си от този свят хирург д-р Иван Толеков. Това предложение даде в социалните мрежи Сашка Пенчева – Георгиева, а идеята вече е подета и подкрепена от стотици великотърновци.

Хирургът д-р Толеков, с който се разделихме преди броени дни, е един от най-обичаните лекари в старата столица. Освен с високия си професионализъм и с това, че е помогнал на хиляди хора да живеят, той остава в сърцата на всички като човек с огромно сърце и добра душа.

Поводът за предложението на Сашка Пенчева – Георгиева е трогателна лична история, която тя споделя в мрежата.

Синът ми беше опериран от д-р Толеков  два пъти, а и всички от семейството сме му благодарни за много неща в годините, пише тя. Преди две години тя завела сина си при хирурга заради  изгаряне на крака му. Момчето попитало какво ще прави, когато порасне и д-р Толеков вече няма да бъде лекар. Медикът се посмял и отговорил:  „Моето момче, ще бъда тук в болницата. А ако не ме намериш тук, ще ме търсиш на някоя от пейките в парка“.

Да направим някоя от пейките в парка пейка на д-р Толеков, на която той не успя да си почива! Дано Общината приеме този призив за признание за този ДОКТОР и ЧОВЕК, казва признателната майка.

Призивът поде и общественикът Росен Хинов, който е категоричен, че е твърдо за реализиране на идеята. Добрият човек остава винаги жив. Д-р Толеков трябва да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“. За пейката на Добрия доктор не се изискват големи усилия. Моля всички мои приятели общински съветници да го гласуват и да го направим!, призовава Хинов.

В стотици коментари по темата великотърновци споделят своите спомени за хирурга и отличните си впечатления от неговата работа и от доброто му сърце.

Ако идеята бъде реализирана, това ще бъде първи такъв пример във Велико Търново, който може да намери своето продължение. В немалко европейски градове има практика пейките в парковете да бъдат с табели, посветени на събития, личности, любовни двойки и др.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *