Пиян шофьор и спътникът му спретнали екшън с полицаи. Наложило се използването на помощни средства и физическа сила, за да ги задържат

0

Двама мъже от село Върбица са задържани за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения.

В неделя около 22, 00 ч. в село Върбица полицейски патрул е подал сигнал за спиране на движещ се пред него лек автомобил «Мерцедес», управляван от 36-годишен местен жител. След неколкократни опити возилото е било спряно, а водачът изпробван за употреба на алкохол, като апаратът е отчел резултат от 1,96 промила.

Мъжът отказал да изпълни по-нататъшните полицейски разпореждания и заедно със 56-годишният си спътник опитали да осуетят действията на униформените. В резултат на това се е наложило използването на помощни средства и физическа сила, след което и двамата били задържани и отведени в полицейско управление в Г. Оряховица.

По случая е образувано досъдебно производство. За шофирането в нетрезво състояние срещу водача е започнато и бързо производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *