Млади гвардейци преминаха в тържествен марш по улиците на Велико Търново

0

В навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на българската армия,  членовете на IX Етърски ученически гвардейски отряд при Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ преминаха в тържествен марш по главната улица на Велико Търново. В шествието,  предвождано от  Военния духов оркестър на НВУ, се включиха всички ученици, учители и официални гости.

Преди това в сградата на гимназията беше открит кът на ученическия гвардейски отряд.

Пред паметника „Майка България“ младите гвардейци отдадоха  почит на героите от славния 18-и Етърски полк, а завършващите ученици, членове на IX Eтърски  ученически гвардейски отряд, се простиха със знамето на отряда. Беше изпълнена церемония по предаване и приемане знамето и командването на ученическия отряд. Честването завърши с тържествен марш, командван от новия командир на отряда.

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов, който присъства на тържеството, заяви:
„Тук сме, за да подкрепим учениците, които така самоотвержено застават зад каузата на България. Лично аз искам да благодаря на учителите, надявам се те да продължат в същия дух да възпитават в учениците си в националните ценности!“.
снимки: ПГ по туризъм и НВУ

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *