Президентът Румен Радев във Велико Търново: „Българската армия винаги е била символ на доблест и храброст!“

0

 

 

„Българската армия винаги е била символ на доблест и храброст, на чест и държавност. През последните десетилетия войската ни беше подлагана на всевъзможни експерименти-съкращения, недоимък, политическо безхаберие. Но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони оценяваха своята мисия, своята отговорност към нашия народ и бъдещето на България“.

Това каза във Велико Търново президентът и върховен главнокомандващ на страната Румен Радев, който участва във военния ритуал по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Празникът започна в 13.00 ч. пред Катедралния храм „Рождество Богородично“ с водосвет на бойните знамена. След това от там по главната улица до сградата на кметството потегли шествие с Представителния блок на НВУ „Васил Левски“, граждани и официални гости.

В 14,00 часа пред общината започна тържествена церемония с участие на представителните роти на НВУ, на която присъства българския президент.

„За мен е чест да сме заедно в историческата и духовна столица на България. Старопрестолно Търново е горд свидетел на хилядолетната история на нашия народ. Именно тук са писани уроците на историите, които сочат, че боеспособната войска е най-здравата упора на нашата държавност, суверенитет и независимост. Войната, която днес бушува непосредствено до нас и която считахме доскоро за немислима, изисква държавническо отношение и адекватни решения за укрепване боеспособността на Българската армия и най-вече към хората, които са се посветили на нея, на тяхната подготовка, всестранно осигуряване и мотивация“, заяви в словото си Румен Радев.

След военния ритуал президентът разгледа атрактивна изложба, която бе подредена около паметника „Майка България“. Експозицията представи въоръжение и дейността на катедрите на НВУ „Васил Левски“.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *