СК „Болярчета“ с уникално представяне в международния футболен турнир „Dunav Cup“

0

 

 

Набор 2013 г. на търновския спортен клуб „Болярчета“ победи отбора на Академия „Хаджи“ на финал, съобщи един от създателите на клуба и треньор Николай Колев. Той не ски емоциите си от историческата победа на малките търновчета и благодари горещо на тях, на родителите им и на прекия им треньор Олег Чолаков.

„Не крия възхищението си, че се изправихме срещу такава имените школа и то във финалния мач. За всички, които се интересуват от футбол е ясно какво означава това – милиони евро само за школата, уникална база и т.н., а ние от малкия град играхме брилянтно срещу отбор, селектиран от цяла Румъния! Не просто ги надиграхме, а ги съсипахме от футбол. Резултатът няма никакво значение, когато играеш срещу такива школи, най-важното е играта, а това, че след мача треньорите дойдоха и ни казаха, че за цялата си кариера не са виждали такива деца да играят футбол по този начин, е най-голямата награда за нас“, коментира Николай Колев.

И допълни, че като школа, която от 11 години си занимава с деца между 4 и 10 годишна възраст, „Болярчета“ е една от най-добрите, взаимстваща методи на тренировки от Холандия, Италия и Норвегия.

„Даваме душата и сърцето си в тренировъчния процес и този турнир е поредното доказателство. За първи път Академия „Хаджи“ кани български отбор на техен турнир, в който има отбори, подбрани от цяла Европа! Това е огромен успех за нашата школа“, не скри радостта си Николай Колев.

А ето и разказът му за играта:

„Първо срещнахме втория отбор на домакините от Дунав, победихме с голяма разлика и след това срещнахме отборът на Делфините (Варна). Тук явно си помислихме, че и този мач ще ни е лесен, но уви загубихме от тях след като ударихме две греди и няколко пропуснати възможности, а опонентите ни се възползваха от три статични положения и заслужено спечелиха. На вторият ден от турнирът децата бяха много концентрирани и не допуснахме изненади като надвихме отборът на Гюргево с 11:3, а след това и „Лудогорски таланти“ с 4:2. Така дойде последният мач, в който трябваше само да не загубим, за да не изтървем второто място.  След като водехме с 2:0 допуснахме изравняване в последната минута, което не повлия на класирането. Всички деца играха прилично (аз съм максималист и винаги искам още от тях). Много похвали получихме от колеги и родители за представянето на децата си и съм горд от това“, разказва Николай Колев.

И допълва:

 „Александър Илиев получи заслужено награда за най-полезен играч. При набор 2013 срещнахме вторият отбор на Академия „Хаджи“ и победихме с 9-0, „Валенсия Букурещ“ с 3-0, „Дунав – Русе“ с 9-0 и „Прогресул“ – Румъния със 7-0 и така се класирахме за финала срещу първия отбор на Академия „Хаджи“, които победихме с 2-0.

При набор 2012 играхме всеки срещу всеки . Постигнахме 4 победи и една загуба и така се класирахме на финал срещу „Дунав Русе“. Загубихме с 2-1 като мача беше наш, но нямахме късмет пред гола… При набор 2012 най-добър играч стана Теодор Велчев, а  при набор 2013 спечелихме две награди – за най-добър вратар бе обявен Даниел Тонков, а за голмайстор Виктор Дончев.  При 2015 за най-добър играч е обявен  Александър Илиев. Горд съм с всички тях и с останалите футболисти“, коментира още Колев.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *