В Свищов откриха обновена спортна зала за 1,6 млн. лева

0

В Свищов днес бе официално открита обновената спортна зала „Свищов“. Ремонтът на многофункционалното спортно съоръжение бе дългоочакван от жителите на града и днешният ден бе малък празник за всички. В присъствието на представители на спортните клубове и граждани, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов прерязаха лентата и пожелаха много спортни постижения и успехи на свищовските спортисти, които все така уверено да прославят името на крайдунавския град.

Ремонтните дейности на силно компрометираната спортна зала стартираха точно преди една година, а средствата, в размер на 1.6 млн. лв., бяха осигурени с Постановление на Министерски съвет. Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в крайдунавския град наложи нейния авариен ремонт, който включва: укрепване на сградата, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, които бяха в състояние, което не даваше възможност за нормално и безопасно протичане на спортните мероприятия. По проекта са извършени също строително-ремонтни дейности, с които е постигната енергийна ефективност на сградата /топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на таванските плочи, монтаж на инсталация със слънчеви колектори/. Обособени са нови трибуни с 4 сектора със зрителски места за 360 души.

Освен на спортната зала, която е с комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и хандбал, са извършени вътрешни ремонти на санитарни помещения, съблекални, душове, канцеларии, лекарски кабинет, котелно помещение, като изцяло е подменена и парната инсталация. Изградена е пожароизвестителна инсталация. Ремонтирани са пешеходните площи около залата и е направена автомобилна алея с ограда, за достъп до котелното и склада за пелети. Ремонтните дейности са извършени в съответствие с действащата нормативна уредба по устройство на територията, санитарно-хигиенните и противопожарни изисквания.

Спортна зала „Свищов“ е построена през 1997 г. и от тогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието й. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. бе наложено затварянето й, с което бяха преустановени всички спортно-масови дейности на закрито и това се отрази неблагоприятно на спорта в община Свищов. Сега, след като вратите на обновеното спортно съоръжение се вече отворени, Свищов ще може да бъде домакин на редица спортни събития, а спортните клубове ще могат спокойно да провеждат своите тренировки и състезания, в условия отговарящи на високото им ниво на подготовка.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *