Шестима пияни и двама дрогирани шофьори са установени през почивните дни, единият бягал от полицаите

Шестима водачи, употребили алкохол и седнали зад волана, и  двама дрогирани са установили полицаи в региона през празничните и почивни дни.

Вчера в с. Първомайци е извършена проверка на лек автомобил „Тойота“, управляван от 48-годишен мъж от Горна Оряховица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,77 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

В петък около 23,30 ч. в Горна Оряховица, при обработване на ПТП без пострадали със самокатастрофирал автомобил «Фолксваген», управляван от 35-годишна местна жителка, е установено, че същата е седнала зад волана с 1,29 промила алкохол. Тя е отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа.

Същата сутрин при провеждане на специализирана полицейска операция в Стражица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 52-годишен мъж от същия град. При проверка за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,48 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са започнати бързи производства.

В четвъртък в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Форд“, управляван от 57-годишен мъж от Павликени. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,12 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа.

В петък около 01,30 ч. в с. Бутово е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 44-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,00 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Водач, употребил алкохол и отказал да изпълни полицейско разпореждане, установиха служители на Пътна полиция. В петък около 02,30 ч. във Велико Търновое предприета проверка на лек автомобил «Сузуки», управляван от 39-годишен мъж от Килифарево. При подаване на сигнал за спиране със стоп палка водачът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил движението си, като минути след това е спрян за проверка от друг екип на Пътна полиция. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,96 промила. Той е дал кръвна  проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.

Снощи около 20,30 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция в Горна Оряховицае извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 26-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

В петък при провеждане на специализирана полицейска операция в с. Мерданя е извършена проверка на лек автомобил «Рено», управляван от 34-годишен от В. Търново. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и канабис. Той е отказал кръвна проба. В хода на проверката в пасажер в автомобила –  на 32 години от В. Търново е намерено и иззет около 1 грам бяла кристално вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Започнато е бързо производство.

пияни, дрогирани, шофьори, проверки, полиция, почивни дни, област, велико търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.