Бойко Борисов ще играе на стадион „Ивайло“ в двубой от държавното първенство за ветерани

0

Бившият премиер Бойко Борисов ще играе във футболен мач на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Срещата ще е на 12 май от 16,00 часа. Тогава ще се проведе полуфинал на държавното първенство за ветерани между „Витоша“ (Бистрица) и „Спартак“ (Варна). Борисов ще изведе като капитан тима на Бистришките тигри.

Според запознати той вече е потвърдил участието си в двубоя на „Митичния“, а срещата се очаква да предизвика голям интерес сред любителите на футбола не само от Велико Търново, но и от целия регион.

„Бистришките тигри“ са актуалните държавни първенци за ветерани. Миналата година на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора те победиха с 3:1 на финала на първенството „Черно море“ (Варна) и за пети път завоюваха титлата на страната.

Тази пролет спечелиха шампионата на Югозападната зона за ветерани, като на финала надиграха тима на „Пирин“ също с 3:1. С капитанската лента на „Витоша“ бе експремиерът Бойко Борисов, който вдигна и купата. В състава на „тигрите“ са бившите национали Христо Йовов, Георги Гинчев, Георги Пеев, Светослав Петров и Йордан Върбанов.

„Спартак“ (Варна) е победител в Североизточната зона за ветерани, където в зоновия полуфинал победи „Добруджа“ с 5:4 след дузпи (в редовното време 0:0), а на финала се наложи над състава на „Търговище“ с 2:1.

В другия полуфинал от държавното първенство ще се срещнат ветераните на „Локомотив“ (Пловдив) и „Ботев“ .

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *