Петокласник влезе „в обувките на кмета“ в Свищов

0

Петокласникът отличник  Цветелин Иванов, отличаващ се с управленчески и лидерски качества, зае позицията кмет на община Свищов.

Длъжността председател на Общинския съвет зае Димана Ангелова , ученичка от VIII клас, а на местата на  четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас – Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като  секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова  от VII клас.

 

Точно в 13:00 часа в Гербова зала кметът д-р Генчо Генчев откри срещата и в кратка оперативка представи функциите и дейността  на заемащите ръководни постове в общинската администрация.  Не след дълго  ученици и общински ръководители  поеха към работните помещения.

След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на общината, учениците споделиха, че са  изключително развълнувани и  радостни от факта, че Община Свищов  отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление. Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава. Видяното и наученото в днешния ден ги е накарало да се замислят за всички отговорни решения и дейности, които се случват в тази сграда и  затова, че зад успеха на едно прогресивно общество стоят добрите взаимоотношения между граждани и администрация.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *