Гости на ОУ „П.Р. Славейков“ от три училища в страната търсиха парчета от исторически пъзел в търновски забележителности и музеи

0
В периода 11.05 – 13.05.2022 г. основно училище „П.Р.Славейков“, град Велико Търново беше домакин по Национална програма за сътрудничество с обмен на иновативни практики и мобилност “Иновации в действие”, а негови гости бяха ОУ „Васил Петлешков“ – Пловдив, НУ „П. Р. Славейков“ –Пловдив и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – село Градница, област Габрово.
През първия ден от образователния обмен гостуващите училища имаха възможност да се запознаят със същността на иновацията на ОУ „П.Р.Славейков“, те присъстваха и на виртуална разходка, разкриваща забележителностите и културно – историческия дух на Велико Търново.
Участниците се включиха в специално организирана туристическа обиколка, показваща атмосферата на града. Те получиха и специална задача, свързана с откриването на парченца от глинен исторически пъзел, които бяха скрити из забележителности и музеи из града.
Програмата във втория ден от гостуването бе свързана с наблюдение на уроци с иновативни елементи в начален и прогимназиален образователен етап, на интерактивен урок за съвместна работа в Гугъл приложения, на наблюдение на занимания по интереси и самоподготовка – съвместно създаване на ученически сайт, съвместна работа в гугъл презентации и джамборд.
В края на деня учениците имаха екипна работа с участници от четирите училища, наблюдавана от учителите, където бяха създадени интересни и креативни образователни проекти и се създадоха нови приятелства.
Третият ден бе посветен на обмен на добри практики на педагогическите специалисти. Гостите трябваше да се включат в дискусия и да споделят коя от наблюдаваните и споделени практики биха приложили в тяхната работа и как те могат да я трансформират съобразно своите условия в училище. Учениците пък имаха възможност да участват в развиващи, творчески и спортни дейности, подготвени специално за тях от екипа на ОУ „П.Р.Славейков“.
Визитата завърши с размяна на контакти и планове за бъдещи срещи.
Повече информация за проведените събития, както и снимков материал – на сайта на училището – www.prsvt.org

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *