С червен килим, шампанско и балони Езиковата гимназия във Велико Търново изпрати зрелостниците си

0

 

 

„Скъпи млади хора, днес вие стоите пред бъдещето. То вече не е далечна реалност. То започва тук и сега. Влязохте в гимназията като деца, но си тръгвате като зрели хора. Завършихте образование, което ще служи като платформа, която да използвате, за да се изстреляте в бъдещото си. Някой от вас ще продължат да учат в университет, други ще влязат направо на трудовия пазар, но всеки от вас ще измине собствен път. Без значение къде отивате, или какво правите, пред вас ще има предизвикателства. Посрещнете ги с високо вдигната глава и отворено сърце. Не е достатъчно просто да се опитвате да се справите с живота. Това не движи света напред. Трябва да се опитвате да превъзхождате във всичко, което правите. Да се стремите към съвършенство във всяка задача – голяма, или малка. Всъщност няма нищо съвършено на този свят, но пътят към съвършенството осмисля живота!“

С тези емоционални думи заместник областният управител доц. д-р Соня Будева се обърна към зрелостниците от езиковата гимназия във Велико Търново,  където изпращането им се превърна в истински празник с червен килим, шампанско, разноцветни димки и много настроение.

„Изпращаме ви с думи на благодарност за това, че през изминалите пет години ни подарихте много прекрасни моменти, поводи за гордост и емоции. Понякога бяхте шумни, друг път  – непокорни, но си бяхте вие. Желая ви здраве, да се справяте с новите предизвикателства така, както един „златаревец” може. Обичам ви и на добър час!”, пожела на  абитуриентите и директорката на училището Смилена Тодорова.

За отличен успех, изключителни постижения и класирания на призови места в международни и национални олимпиади, конкурси и др. форуми Педагогическият съвет отличи 4-ма с почетен плакет – аура. Голямата годишна награда на Езикова гимназия бе връчена на Маринела Люцканова от 12 а клас, а другите отличени са Есин Мехмедали, Виктория Васкова и Александра Младенова. 33-ма абитуриенти получиха почетна грамота за успехите си. Тържеството завърши с песента „Клетва“ от филма „Вчера“ и хоро, но което се хванаха всички.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *