Деца пресъздадоха в спектакъл основаването на Никополис ад Иструм

0

Невероятен спектакъл за историята на античния град представиха четвъртокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Горна Оряховица в Археологически резерват Никополис ад Иструм – Niсopolis ad Istrum. Представлението беше последното от серията събития, посветени на Патронния празник на училището. В постановката „Всяко време е наше“ децата пресъздадоха основаването на римския град, историята на писмото на императорите Семптимий Север и Каракала до жителите на Никополис ад Иструм и още моменти от древното минало на селището.
Официални гости на събитието бяха заместник-кметът Григор Минков Боянка Димитрова – старши експерт в РУО – Велико Търново, Криси Аврамова – директор на СУ “ Георги Измирлиев“.
Пред погледите на своите родители, учители и гости в Археологическия резерват децата потопиха гостите в атмосферата на основаването на града. Аплодисментите бяха за малките артисти и техните ръководители госпожа Цветанка Найденова, госпожа Даниела Кирилова и господин Йордан Димитров, за невероятната постановка и перфектно свършената работа!
От ръководството на училището благодарят най-сърдечно на Йорданка Атанасова – кмет на с. Никюп и д-р Иван Църов – директор на РИМ Велико Търново за гостоприемството.

​Информация и снимки: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Горна Оряховица

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *