Над 100 чувала отпадъци бяха събрани в кв. „Бузлуджа“ по време на акцията „Бира за смет“ на Ротаракт клуб – В. Търново

0

Над 100 чувала боклук бяха събрани за няколко часа в района на пазара във великотърновския квартал „Бузлуджа“. Акцията „Бира за смет“ беше организирана от Ротаракт клуб –Велико Търново и в нея с ентусиазъм се включиха малки и големи жители на квартала. Всички те получаваха кенче бира или безалкохолна напитка при предаване на средно голям чувал с отпадъци. Най-радостното за нас беше, че в инициативата ни участваха и повече от 15 деца, споделиха младите ротарианци.

Освен в района на пазара, младежите от Ротаракт и доброволците почистваха още пространството до училището, около супермаркет „Била“, в  междублокови пространства и паркинги, както и детски площадки.

Да подкрепи ротаракторите в акцията се включи и президентът на Ротари клуб – Велико Търново Венелин Иванов, заедно със съпругата си Снежана Данева – Иванова, заместник-кмет на старата столица.

„Бира за смет“ е поредната благородна дейност на членовете на Ротаракт клуб. По традиция всяка година те, съвместно с Фондация „Искам бебе“, провеждат инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, в помощ на двойки, мечтаещи за своя рожба. Продължава и обновяването на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където със средства, събрани от ротаракторите, се ремонтират стаи и санитарни помещения.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *