Д-р Красимир Попов поема официално управлението на областната болница във Велико Търново

0

Д-р Красимир Попов е новият изпълнителен директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Това стана ясно днес, след като се проведе Общо събрание на акционерите в болницата. Припомняме, че предишното събрание се провали заради отсъствието на представител на държавата, която е мажоритарен собственик на лечебното заведение.

Днес д-р Попов пое поста от досегашния директор д-р Стефан Филев.

„МОБАЛ е най-голямото лечебно заведение в областта, тя е структуроопределяща за региона и да си управител на такава институция не е нещо леко. Но аз имам опит и смятам, че с помощта на колегите професионалисти в клиниката, ще продължим, ще растем и ще се развиваме все по-добре“, каза днес след Общото събрание д-р Попов.  Той заяви намеренията си да работи за решаване на кадровия дефицит в стационара и за привличане на нови специалисти.

Д-р Попов призна, че приема управлението на болницата като предизвикателство, в което се впуска смело. Сред целите му са подобряване на финансовото състояние, здравната услуга и имиджа на здравното заведение.

Д-р Стефан Филев посочи, че си тръгва удовлетворен, защото, когато е приел поста при 2 млн. просрочени задължения, а оставя болницата в добро финансово състояние с печалба за 2021 г. за близо 100 000 лв.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *