Велико Търново ще отбележи тържествено Деня на българската просвета, култура и писменост – 24 май

0

 

С тържествена програма във Велико Търново ще бъде отбелязан 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската просвета, култура и писменост. По улиците на града ще премине традиционното шествие, в което се очаква да се включват над 1000 деца, ученици, студенти, учители и преподаватели, дейци на културата и изкуствата, жители и гости на града. То ще започне в 10,30 ч. сутринта от площад „Велчова завера” и ще продължи до сградата на Общината.

По традиция, начело на шествието ще бъдат деца, които ще носят потрети на светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и последователи, на бележити българи, оставили ярка следва в сферите на просветата и духовността.

В 11,15 ч. кметът Даниел Панов ще посрещне участващите в шествието пред сградата на Общината, където ще произнесе празнично слово и ще връчи общинската награда „24 май“ на изявен зрелостник. Носител на отличието тази година Йоана Иванова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов.

В 12,00 ч. на сцената на Общината започва празничният концерт на Ансамбъл „Българче“ и Влади Ампов – Графа.

Подарък за всички жители и гости на Велико Търново е прожекция на шоуто на Царевец „Царевград Търнов – звук и светлина“. Спектакълът ще започне в 21,30 ч. в празничната вечер.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *