Иван Лечев ще води майсторски клас  по време на Международния конкурс „Звукът на времето”

0

Международният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето” стартира на 27 май във Велико Търново.

В деветото издание на форума участват млади таланти от България, Европа  Азия. Регистрираните участници са 400 в два раздела за вокални и инструментални изпълнители, като в присъствената фаза на фестивала са допуснати  изпълнителите с най- добри оценки от журиращите комисии.

Програмата за вокалните изпълнители ще е в ДКС „Васил Левски“ от 27 до 29 май.

Съпътстващо събитие ще е майсторския клас с легендата Иван Лечев за лауреатите в раздел Вокал в неделя, 29 май, от 16,00 ч., реализиран с подкрепата на НФ“Култура“.

За инструменталистите са предвидени три зали.

За първи път за участниците са любезно осигурени пиано „Steingaeber & Sőhne“ Модел  130 и роял „Steingraeber & Söhne“ Модел E272, които пристигат във Велико Търново специално за конкурса. Пианистите ще демонстрират уменията си в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ на професионалния роял. Той се базира върху конструкцията на своя предшественик от 1895 г. Определян е от много пианисти като една от най-основополагащите суперконструкции на пазара. Общата ценова стойност на инструментите, пристигащи от Германия е 400 000 лв.

Част от  участниците със струнни инструменти и акордеон ще се представят в Младежки дом зала № 30 на 27 май.

Останалите изпълнители от категориите, както и децата свирещи на духови инструменти ще бъдат оценявани в Голяма зала на Община Велико Търново на 28 май

За участниците в категория инструменталисти е организиран Уъркшоп по акордеон с проф. Добромир Митев на 27май от 18,00 ч.

Официалното откриване на конкурса е на 27 май от 10,00 ч. в ДКС “Васил Левски“.

Както всяка година участниците се състезават за двете най- големи награди в конкурса ГРАН ПРИ Вокал и ГРАН ПРИ Инструменталисти, придружени с парична премия.

Председател на журиращата комисия при вокалните изпълнители е Иван Лечев, а при инструменталистите проф. Борислава Танева.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *