Класика и спортно-елегантен стил показаха първите абитуриенти във Велико Търново (СНИМКИ, ВИДЕО) – обновена

0

С дефиле на зрелостниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ тази вечер започнаха абитуриентските празници във Велико Търново.

Младите хора по традиция се събраха пред Студентския стол, откъде с шествие се отправиха към театъра, за да преминат по 250-метровия червен килим. Те минаха под специалната арка и бяха поздравени от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той поздрави зрелостниците, учителите им, и директората Татяна Данчева с  техните успехи в училище, които са гордост за старопрестолния град и им пожела им винаги да носят Велико Търново в сърцата си.

сн. Ростислав Грънчаров

 

Луксозни лимузини последен клас, обикновени возила и дори кросови мотори бяха избрали абитуриентите, за да се пристигнат на своята вълнуваща вечер.

Без екстравагантни идеи, залагайки на класиката в дамските и мъжки тоалети се отличи първата от трите вечери на зрелостниците. Класически едноцветни дълги модели, дантела, пера и пайети на роклите, бяха предпочитани от младите дами. Голяма част от момчетата бяха заложили също на класическите костюми, като преобладаващи бяха модерните този сезон елечета. Не малко от тях бяха облечени в спортно елегантни сетове с подходящи обувки, придавайки им свеж и по-освободен стайлинг.

На първата абитуриентска вечер дефилира и може би първата в региона двойка момчета.

 

 

Тази вечер своите абитуриенти изпращат нашият колега и главен редактор на в. „Борба“ Стилян Найденов, както и говорителката на ОДМВР – Велико Търново Марияна Христова. Попътен вятър и сбъднати мечти на децата им!

Абитуриентските дефилета продължават утре вечер /24 май/, началото е в 18,15 ч., а по червения килим ще преминат зрелостниците от ПГСАГ „Ангел Попов“, СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *