Нови успехи за шахматистите на „Етър“ – златен и сребърен медал от Македония

0

 

 

От 20 до 24 май в Скопие, Северна Македония се проведе международен турнир „Квалитет“ за деца и юноши до 20 години. Състезаваха се 84 млади шахматисти от няколко балкански страни: Сърбия, Албания, Косово и Северна Македония. Турнирът се проведе на  класическа  контрола от 1.30 часа+30 секунди на ход в 7 кръга. ШК „Етър“ участва с две деца по покана на домакините от ШК Гамбит Асеко. България беше представена общо от три деца.

 

Никола Великов спечели златния медал до 14 години с 5,5 точки! Той допусна едно реми и загуба само от победителя в турнира Андрей Веляновски, като оказа сериозна съпротива. С решителната победа в последния кръг успя да изпревари връстниците си. Никола спечели и парична награда, като се класира пети от общо 84 състезатели до 20 години.

Алекс Енев спечели сребърен медал до 12 години! Той стартира с 2 победи от 3 кръга. После шанса не беше на негова страна, но победи в последните два кръга му донесоха 4 точки и заслужен медал. Това е първо участие в чужбина за Алекс.

„Турнирът беше изключително полезен за децата. Те имаха възможност да контактуват с връстници от други балкански държави, да разгледат забележителностите на Скопие. Обсъдихме съвместно участие и организация на бъдещи прояви“, сподели треньорът Светла Йорданова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *