След премахването на скейтборд площадката, живущите на ул. „Илия Янулов“ не искат и баскетболното игрище

0

 

Баскетболното игрище на ул. „Илия Янулов“ в старата столица също да бъде премахнато, поиска търновецът Делян Генчев от името на своите съседи. Той направи гражданско изказване по време на днешното заседание на местния парламент и заяви, че неотдавна РЗИ е поискала с писмо до живеещите там да измери шума, вероятно за да бъде върната отново скейтбордната площадка, срещу която хората в района години наред водиха битка и в крайна сметка тя бе преместена след като изтече срока за устойчивост по европейския проект.

Генчев припомни решение на Върховния административен съд от 2019 г., с което общината и РЗИ са осъдени по повод на площадката.

„Защо РЗИ иска да мери шума на нещо, което го няма? Губи ми се житейската логика“, възмути се Генчев и апелира общинарите да премахнат и баскетболното игрище от там. По думите му шумът от него е невъобразим и пречи на живущите. Той припомни, че по закон спортните площадки трябва да се изграждат на 500 метра от жилищни сгради, но въпросното игрище е на малко повече от 6 метра до първия блок.

„Общината не е боднала и един стрък трева, а ние с моите съседи успяхме да спасим един орех и да засадим 15 дървета. Елате да видите как на това място заради асфалта и бетона температурата е огромна и не се диша“, призова още Делян Генчев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *