Метамфетамин е иззет от автомобил с пловдивска регистрация след гонка от полицейски патрули

0

На 26.05.2022г. около 21:20ч. на изградения контролнопропускателен пункт до гр. Килифарево наряд на РУ Велико Търново подава сигнал със стоп палка на л.а. БМВ, движещ се в посока от гр. Гурково към областния град.  Водачът не изпълнява разпореждането. На бензиностанция “Ромпетрол” екип на сектор “Пътна полиция” предприема действия по спиране на превозното средство, което продължава движението си по ул. “Дълга лъка”. На кръстовището на улиците “Сан Стефано” и “Рада Войвода” автомобилът е спрян.

Установена е самоличността на водача – мъж на 27-години от разградско село, криминално проявен; както и на пътниците – мъж на 31 години от същото село, брат на водача, криминално проявен; и жена на 32 години от друго село в същата област. При извършеното претърсване са намерени 45 таблетки, реагиращи при извършен полеви наркотест на метамфетамин, и множество пакетчета, във вътрешността на които има следи от кристалообразна субстанция, която при извършен полеви наркотест реагира на същия синтетичен наркотик. Проверка с техническо средство показва, че 27-годишният водач шофира под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказва да даде кръвна проба.

Водачът и жената са задържани за срок до 24 часа. В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Срещу водачът е започнато и бързо производство по два състава – за шофиране след употреба на наркотични вещества, (престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК); и за възпрепятстване орган на реда при изпълнение на служебните задължения (престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК).

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *