Затварят култовата търновска кръчма „Тихият кът“

0
Днес е последният работен ден на „Тихият кът“. Налага се да затвори, не защото собствениците искат, или защото нямат клиенти, а защото въпреки добрите условия, които предлагат, не могат да намерят персонал. Това съобщи във фейсбук Галин Попов от Пространството за социални и културни събития ТАМ.
Ако вие или ваши близки имате кулинарни умения за готвач, или пък биха сервирали през топлите месеци на приятна клиентела под гроздовата асма на двора, можете да се свържете с мен или да напишете съобщение директно на фейсбук страницата на Механа „Тихия кът“,призовава Галин Попов.
„Тихият кът“ в началото на ул. „Гурко“ е любимо заведения на поколения великотърновци. Почти 50 години култовата механа е с отворени врати за жителите на старата столица и за гостите на града. Поколенията се сменят, но изрисуваните стени пътуват през времето в спомените на посетилите това емблематично за Велико Търново място. Механата продължава да бъде задължителна спирка в старата столица. Тук по времето на соца можеха да бъдат опитани най-вкусните дреболийки и кебапчета, а колоритните сервитьори се превръщаха в приятели и душеприказчици на  студенти, курсанти, цели компании…
Преди години нови собственици вдъхнаха живот на заведението, преплитайки традиции и съвременност. Те канят на „джаз и… кебапчета“, „вино и скара… на пияно и китара“, „блус и… кюфтета“.
Устояла на превратностите на времето обаче, една от емблематичните кръчми на Велико Търново може и да хлопне врата. Което е загуба за цялостния колорит на града…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *