Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ стартира във Велико Търново тази събота

0

 

Четвъртото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде открито тази събота /4 юни/ във Велико Търново на сцената „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев”.

През летните съботни дни почитателите на кукленото театрално изкуство ще имат възможността да наблюдават 13 постановки, пет от които са на чуждестранни формации.

Във фестивалната програма отново са включени спектакли на държавните театри от Пловдив, Варна, Русе и Силистра, а също така на Центъра за изкуства „За Родопите” от Бостина и Театър „Мале-мале” от София. На фестивала се очакват гости от Монополи (Италия), Хихон (Испания), Лисабон (Португалия), Букурещ (Румъния) и Тирана (Албания).

Откриването на „Лято, кукли и приятели“ ще бъде на 4 юни в 11,00 часа със спектакъла на Театър НИНА от Италия –  „Направи го от сърце!”.

Последователно през съботите на юни, юли и август ще бъдат представени постановките „Белият заек“, „Вълкът и седемте козлета”, „Пепеляшка”, „Маша и мечока”, „Храбрият шивач”, „Косе Босе”, „Балон като слон”, „Нарисувай ми човек”, „Принцесата и граховото зърно”, „Театърът на Дом Алберто” и „Дядовата ръкавичка”. Фестивалът ще бъде закрит на 27 август от домакините от Театър ВЕСЕЛ с най-новата им постановка „Русалка”. Тогава ще бъде обявена и връчена Наградата на публиката за най-добър спектакъл.

При дъждовно време представленията ще се играят в театралния салон на Народно читалище „Надежда 1869“.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината, а входът е свободен.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *