Разкрита е кражба на златни накити и юбилейни монети от жилище във Велико Търново

0

При съвместни действия служители на полицейските управления във Вeлико Търново и Горна Оряховица разкриха кражба на златни накити и юбилейни монети от жилище в областния град. Извършителите са задържани за срок до 72 часа, а откраднатите вещи са върнати на собственика.

Сигнал за случая е получен на 1 юни около 18,00 ч. По данни на тъжителя, след счупване на секретен патрон на входна врата е проникнато в жилището му и е извършена кражба на над 100 грама златни накити и 10 юбилейни монети.

От проведените незабавни съвместни действия от служители на двете полицейски управления е установено, че извършители на деянието са двама мъже от Плевен на 48 и 44 години. По-възрастният е с 24 криминални и съдебни регистрации, а по-младият с 22. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. След доклад на материалите в прокуратурата те са привлечени, като обвиняеми. С прокурорско постановление мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *