Задържаха двама криминално проявени за кражба на златни накити от къща в Джулюница

0

Двама мъже от Велико Търново са задържани за кражбата на златни накити от къща в село Джулюница. Сигнал за случая е получен в четвъртък.

По данни на тъжителя деянието е извършено в периода 25 май – 2 юни. На местопроизшествието е извършен оглед.

В хода на проведените по образуваното досъдебно производство действия по разследването са извършени претърсвания в лек автомобил, ползван от 22-годишен криминално проявен и осъждан от Велико Търново и в жилище в областния град, обитавано от 21-годишен местен жител, също известен на полицията и осъждан. Намерени и иззети са вещи, имащи отношение към разследваната кражба.

Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМЗВР. В събота са привлечени като обвиняеми, направили са пълни самопризнания. С постановление на прокуратурата мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Работата по документиране на случая продължава.

Най-тежката мярка за неотклонение «задържане под стража» е наложена на двамата мъже от Плевен, обвинени в кражба на златни накити и юбилейни монети от жилище в областния град. Сигнал за случая беше получен на 1 юни. От проведените съвместни действия от служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица за броени дни извършителите бяха установени и задържани, а в последствие привлечени, като обвиняеми. Работата по разкриване на цялата им престъпна дейност продължава и на територията на други областни дирекции в страната.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *