Хиляди спортисти и треньори идват във Велико Търново за държавното първенство по лека атлетика

0

За трети път Велико Търново и стадион „Ивайло“ приемат държавно първенство по лека атлетика на открито. Националните шампиони в дисциплините бяха излъчени за първи път в историята в старопрестолния град през 2017 година. Миналото лято надпреварата отново бе на пистата на „Митичния“ и събра над 2000 атлети и треньори. Сега големият спортен форум ще се проведе в събота и неделя /11 и 12 юни/ на откритата лекоатлетическа писта, която е сред най-добрите в страната.

Във Велико Търново пристигат кандидатите за отличията при мъже и жени, а също и при юноши и девойки под 16 години. В двата състезателни дни те ще премерят сили в повече от 70 старта в различните дисциплини.

В събота първенството тръгва в 8,30 ч. с хвърляне на чук при момчетата и приключва с финала на 4х100 метра при мъжете около 20,15 часа.

В неделя в 9,00 ч. програмата откриват момичетата на 200 метра, в 19:00 часа е финалът на 4х400 метра при мъжете.

Заради голямото спортно събитие откритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“ ще бъде затворена за граждани от 9 до 14 юни. Причина за ограничението е подготовката за състезанията, която вече започна – първите елементи от оборудването са на стадиона. В началото на следващата седмица пък ще бъдат демонтирани и прибрани скочищата за висок и овчарски скок, мрежата на клетката за хвърляния, препятствията и измервателните уреди.

Съорганизатори на първенството са Българска федерация по лека атлетика и Община Велико Търново, заедно с Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“.

Снимки: Ростислав Грънчаров/архив

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *