Започнаха ремонтът и благоустрояването на централната градска част в Елена

0
С водосвет, отслужен от отец Милен Петров, и първа копка стартираха дейностите по изпълнение на обект: „Ремонт и благоустрояване на централен градски площад, град Елена, ремонт и благоустрояване на съществуващата довеждаща и отвеждаща алейна мрежа до парк „Калето“ в гр. Елена“. Строителните дейности са възложени на фирма „Мегастрой 2014” ООД – гр. Габрово, а строителният надзор ще се упражнява от „АЛФА-М-98“ ЕООД – гр. Габрово.
Целта на инвестиционното намерение е осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и обновена социална среда чрез ремонт на съществуващите пространствени решения и физическо обновяване на централния площад, като се запазят и доразвият положителните моменти в реализирани вече обекти.
А. РЕМОНТ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ЦЕНТРАЛЕН ГРАДСКИ ПЛОЩАД
Предвиждат се следните видове строителни и монтажни работи (СМР):
• Ремонт на съществуваща настилка в участъците, където е нарушена нейната цялост, при спазване на площадната композиция, автентичност и използвани естествени материали;
• Ремонт на съществуващите облицовки, покриващи подпорните стени;
• Почистване на статуя, монумент, паметна плоча и стена с барелефи, обезопасяване зоната на паметника;
• Почистване на отводнителни канавки;
• Подмяна на парковите площадни елементи на градското обзавеждане;
• Създаване на ново архитектурно решение за осъвременяване с цел функционално използване на съществуващ фонтан.
Б. РЕМОНТ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ДОВЕЖДАЩА И ОТВЕЖДАЩА АЛЕЙНА МРЕЖА КЪМ МЕСТНОСТТА КАЛЕТО
Ще се извърши ремонт на съществуващата настилка в участъците, където е нарушена нейната цялост при спазване на нейната композиция, автентичност и използвани материали.
При строително-монтажните работи се предвижда ново функционално-пространствено решение, което има за цел да създаде зони за различни дейности: комуникация, настолни игри, отдих и спорт.
По време на изпълнение на строително – монтажните работи, които по уверение на строителната фирма ще приключат до края на настоящата 2022 г., площадното и парково пространство ще бъдат ограничени (затворени) за ползване, освен подстъпите до обществено-обслужващите сгради и местата за хранене.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *