Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на НСРОБ: Управлението на Кирил Петков е пагубно за страната

0

Германката Луиз Гашевски, която живее в Арбанаси, призова всички българи да вярват в собствените си сили и да не чакат чудеса от политиците

Велико Търново винаги е било мерило за политическата ситуация в страната. Именно тук са се случвали всички знакови събития и държавнически актове, които са определяли насоките в развитието на България. Затова именно оттук трябва да отворим новата страница в развитието на ГЕРБ за бъдещето на страната ни. Това заяви кметът на Велико Търново, председател на УС на НСОРБ и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов, който откри срещата на Бойко Борисов с актива и симпатизанти на партията в областта. Срещата се проведе в залата на Музикално-драматичния театър, която се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват.

Всеки ден  управлението на правителството на Кирил Петков е пагубно за страната. Шест месеца виждаме къде отива България, каза Панов. Той припомни, че инвестициите преди това при управлението на ГЕРБ са били на стойност над 112 милиона. С тези министерски постановления са ремонтирани над 100 км третокласни пътища, църкви,   и др.Само за Велико Търново тези средства са над 30 милиона лева. След 40 години имаме първата новопостроена детска градина в града – „Шареният замък“, след повече от 40 години беше изграден мостът за Шемшево, допълни Панов.

Той благодари на Бойко Борисов, защото,благодарение на международните му контакти и специално на тези с Азербайджан беше направе възстановка и беше социализирана крепостта „Трапезица“.

Всички ние искаме сигурност, стабилност и подобни аматьорски изпълнения не са ни нужни. Това правителство се провали както с новия програмен период за европейските средства, така и със санирането – сега ще ви искат пари от етажната общност, което е недопустимо. Като кмет трети мандат, преминал пред правителството на Орешарски и през много служебни кабинети, искам да ви кажа, това правителство не се интересува от общините. В актуализацията на бюджета няма нищо записано за общините. Правителството се чуди как да съкращава с лека ръка общини. Затова нека сме единни и да започнем с възстановяването на държавата, каза още Панов, който подчерта, че именно във Велико Търново, на читалище „Надежда“ за пръв път е изписан надписа „Съединението прави силата“ – девиз, който трябва да следваме и днес.

Емоционално изказване от трибуната направи германката Луиз Гашевски, която живее в Арбанаси и миналата година със съпруга си приеха Борисов в дома си, като преди това написа благодарствено писмо на премиера.  Самият Борисов призна, че негов добър приятел в Германия е Ангела Меркел, а след нея в сърцето му е Луиз.

„По време на пандемията, седнах една вечер и от сърце написах писмо до премиера Борисов. Исках да му кажа „Благодаря!“. Да му призная колко сигурна се чувствам в България. Защото в тези тежки времена на COVID, в България имаше гарантирани ваксини, няма чакане като в Германия. Тежко ми е обаче, че българите не виждат реално тези неща. Всеки българин трябва сам да се стреми да оправи собствения си живот, а не да очаква от политиците чудеса. Всеки със сърце да опитва да допринесе България да става все по-добра държава. В Германия много малко хора имат собствено жилище, а тук почти всеки има собствен имот. Вярно е, че заплатите и пенсиите са малки. Но ако една баба взема 200-300 лева пенсия, 100 лева ги дава на внук“, каза Луиз Гашевски.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *