Нов смъртен случай на скалния венец под  Къщата на алпинистите. Намериха тялото на 18-годишен младеж

0

Нов трагичен случай се е разиграл на скалния венец под Къщата на алпинистите във Велико Търново. В ранния следобед днес там е открито тялото на 18-годишен младеж , съобщи Общинското радио.

На място текат огледи и следствени действия на криминалисти. По първоначални данни не става дума за насилствена смърт. Най-вероятните версии са за нещастен случай или самоубийство. По случая се води разследване.

Трагедията се случва около година след подобен инцидент през юли м.г., когато край изоставената постройка на скалния венец животът си приключи 15-годишната ученичка от ПГ по електроника Ипек.. От Прокуратурата тогава обявиха, че става дума за самоубийство.

Живописното място, където се намира недостроената и изоставена сграда на Дома на алпиниста, за съжаление е превърнато в сметище, въпреки акциите от доброволци за почистването му. Тук се събират и много младежи, търсещи екстремни изживявания, които си правят селфита на скалите. До сградата се стига по отвеснаа скала и пътечка с  пролука към бездната надолу и стъпването върху  две метални релси, останали от някога съществуващата пътека. В миналото е имало и метален парапет, но вече той не съществува.

Земята и построената върху нея сграда са частна собственост.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *