Във Велико Търново се очаква сделката на годината – купуват бившия туристически дом „Трапезица“ за почти 1, 8 млн. лв.?

0

 

Бившият туристически дом „Трапезица“ на ул. „Стефан Стамболов“ №79 във Велико Търново ще бъде включен в годишната програма за управление и разпореждане с имоти общински собственост, ако съветниците от старата столица дадат зелена светлина на инвестиционното намерение на „Вимард инвест“ ООД.

Дружеството притежава верига ресторанти „Щастливеца“ и е собственик на малко над 3,4% идеални части от сградата, която повече от десет години не функционира като хотел. От години тя е в лошо състояние и се нуждае от неотложни ремонтни дейности, но общината е склонна да прекрати собствеността, тъй като очевидно не може да поеме издръжката на останалите 93% от нея.

Бившият хотел е построен през 1970 година и представлява монолитна конструкция на 9 етажа, от които 5 надземни и 4 под нивото на ул. „Стефан Стамболов“. Разгърната й застроена площ е 1 461 кв. м., като общинската част е 1 300 кв. м. Пазарната стойност е 1, 774 млн. лв., а „Вимард инвест“ ООД желае да придобие общинската част и да инвестира в нея значителни средства, за да я превърне в красив и привлекателен за гражданите и посетителите на Велико Търново обект, се казва в мотивите на предложението. Експлоатацията ще доведе до разкриване на нови работни места и приходи в общинския бюджет, са останалите мотиви на търновските предприемачи.

„С гордост можем за заявим, че сме познати не само на великотърновци, а и на многобройните български и чуждестранни гости, посещаващи града ни“, се казва още в мотивите за бъдещата сделка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *