51 живущи на ул. „Панайот Типографов“ с жалба до Община В. Търново – искат основен ремонт

0

 

Улица „Панайот Типографов“ на Самоводската чаршия е в ужасно състояние и се нуждае от незабавен основен ремонт, алармират в подписка до кметството 51 нейни жители.

Те са сезирали Постоянните комисии по проблемите на гражданите и по устройство на територията. Според сигнала основен ремонт там е правен през далечната 1951 г. В момента състоянието на настилката от калдъръм е трагично и се влошава всяка изминала година. Нарушената цялост на улицата затруднява достъпа на хората до домовете им, а в резултат на остарялата канализация повредите във водопреносната мрежа са чести. Както обикновено, при разкопаване за отстраняване на повредите, автентичният вид на настилката не се възстановява, а се полага чакъл, който пък се измества от автомобилите, алармират хората.

Друг основен проблем, според тях, който води до разрушаване на улицата е, че при валежи, по стълбите от ул. „Резервоарска“ към ул. „П. Типографов“ се стичат мощни струи вода, която не се поема от шахтите и на практика наводнява улицата и още повече влошава ситуацията.

Освен всичко друго обликът на улицата оказва негативен ефект върху туристическия имидж на Велико Търново, тъй като в тази част на града има значителен туристопоток, пишат още жителите. Те са категорични, че улицата им не се нуждае от „козметичен“ ремонт, а от основен. Следва да се поднови водопровод, канализация, да се ремонтират централните ВиК кранове, които към момента са неизправни, да се отпушат шахтите, да се направи качествен дренаж и да се положи съответната настилка. При възможност да се маркират и тротоарни ивици, настояват още местните хора.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *