Престижни награди за Детско естрадно студио „Румина” от десетия юбилеен конкурс „15 лалета”

0

С две втори награди от гр. Хисаря се завърнаха Виктория Ганчева (7 г.) и Велислава Мянушева (8 г.) – най-малките представителки на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново, преминали предварителната онлайн селекция и допуснати до присъствения етап на 10-я Национален конкурс „15 лалета”. Двете болярки участваха в направление „С песните на Мими, Развигор и приятели”, представяйки се с песни на композитора Светослав Лобошки – „И пак е лято” и „Приказен свят”.

„След трудната и дълга изолация, конкурсът в Хисаря е вторият за нашите момичета, в който пеят на живо пред жури и публика. Вили е по-опитната и с повече награди от международни онлайн конкурси. Тя е и един от най-малките „Горди членове” на Клуб 2021 на „Талантливите деца на България” на Фондация „Д. Бербатов”. Вики пък е от по-малко от година при нас, но с летящ старт спечели няколко призови награди от международни конкурси в чужбина. Считам представянето в конкурса „15 лалета” за изпълнена програма максимум от нашите най-млади таланти, макар че имахме допусната до финалния етап и още една наша възпитаничка. Участие по училищен проект в Сърбия попречи на Васи Василева да се яви в Хисаря. На голямата гала вечер, посветена на 10-то юбилейно издание, бе прочетен и Поздравителен адрес от МК „Сребърна Янтра” – В. Търново, който тази есен ще събере млади таланти от Европа за 20-ти пореден път” – сподели Румяна Начева – ръководител на ДЕС „Румина”.

„Много съм щастлива от успеха на Вики и Вили, защото в Хисаря конкуренцията беше изключително силна. Първият конкурсен ден за най-малките завърши почти в полунощ. Организаторите се бяха постарали много за юбилейното издание. Мими Иванова, на чиято популярна песен „15 лалета” е кръстен конкурсът, тази година председателстваше едно много различно жури – все от млади певци, печелили Гран при през тези 10 години – Гого Милтиядов, Невена Пейкова, Радко Петков…” – допълни с впечатленията си от музикалната надпревара Милена Димитрова – вокален педагог на студио „Румина”.

През лятото големият музикален маратон за „румИнци” продължава с конкурси на живо и онлайн, с концерти и участия в празнични програми.

Преди седмица талантите на ДЕС „Румина” спечелиха общо 8 награди от два международни онлайн конкурса в Полша с участници от 30 държави от 4 континента.  С втори награди от МК „Digi-Form-Art” се поздравиха дебютантът Цанко Стефанов (6 г.), Вики Ганчева (7 г.), Вили Мянушева (8 г.) и Божидара Якимова (12 г.), а Юли Георгиева (7 г.) спечели „поощрение”. Три втори награди пристигнаха на адреса на ДЕС „Румина” и от МК „Star Bridge“ – Wolin, извоювани от Дарена Станева (12 г.), Василена Василева (16 г.) и Преслава Стоянова (16 г.).

Във витрината на ДЕС „Румина” неотдавна пристигнаха и двете първи награди на Дарена Станева и Преслава Стоянова, както и втората награда на Василена Василева от III-я МК „Beautiful Blue Danube“ – Будапеща, Унгария.

„В близките дни очакваме резултати от 10-я юбилеен конкурс HermannstadtFest” от гр. Сибиу (Румъния), МК „L’Etoile Brillante de France” – Париж (Франция) и МК “Star Rain” – Берлин (Германия). За съжаление, включихме се в техните онлайн издания, но съвсем скоро се надяваме да започнем пътуванията и участията на живо и извън страната. Няма нищо по-хубаво за един артист от представянето му пред публика” – сподели още Румяна Начева, ръководител на ДЕС „Румина” и директор на МК „Сребърна Янтра”.

сн. личен архив ДЕС „Румина”

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *