Подаряват полет с балон и разходка с каяк по Дунав на ентусиасти, желаещи да чистят природата

Всяка година на 29 юни 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа, които разчитат на нея.

Във връзка с този ден от „Eко Партнърс България“ организират кампания „Да изчистим Дунав заедно“ – своеобразен фестивал с най-различни активности. Те включват почистване на редица локации по брега на Дунав, провеждане на образователни и информативни дейности за ползата от разделното събиране на отпадъци, каране на каяци и др.

По повод Международния ден на реката организаторите канят всички заинтересовани лица на 29 юни от 17:30 ч. в местност Паметници край Свищов, за да споделят богатата програма от активности заедно.

Тези, които донесат минимум 1 кг. разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, могат да участват в томбола и да спечелят полет с балон. 45 от късметлиите ще имат възможността да видят дунавския бряг от въздуха.

Ако въздухът не е вашата стихия, ви подаряваме незабравимо водно преживяване – разходка с каяк по Дунав, посочват организаторите, а екстремното изживяване е благодарение на  Каяк клуб – Свищов.

За деца и възрастни са подготвени множество забавни образователни дейности.

Акцията предвижда цялата местност да бъде почистена от отпадъци – придошли от водите на реката или попаднали там по друг начин. Но важното е да оставим мястото още по-хубаво, отколкото сме го намерили. И да се влюбим в опазването на околната среда, казват инициаторите. Всички годни за това отпадъци ще бъдат рециклирани.

Програмата за деня:

17:30-18:00 – посрещане на посетителите, приемане на отпадъците, томбола за полет с балон

18:00-18:30 – почистване на местността

18:30-19:30 – образователни игри и дейности с малки и големи

18:30-20:00 – паралелно с горните дейности – полет с балон по график с късметлиите

19:00-20:00 – кръгчета с каяк близо до брега за желаещите

20:00-21:00 – спускане с каяк от брега при „Паметниците“ до о-в Вардим, излизане от вода при с. Вардим. Организиран транспорт за връщане от с. Вардим до Паметниците или гр. Свищов.

*Необходимо е предварително записване. Напишете съобщение до страницата на Еко Партнърс – https://www.facebook.com/events/746411919804438/?ref=newsfeed

Кампанията се организира от „Eко Партнърс България“ и Басейнова дирекция „Дунавски район“, със съдействието на Община Свищов,  подкрепата на фондация Waste free oceans и партньорството на Каяк клуб -Свищов.

Източник а информацията и повече за събитието: https://www.facebook.com/events/746411919804438/?ref=newsfeed

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.