В Бяла черква подготвят Фестивал на рибената чорба

0

 

На 25–ти юни, град Бяла черква ще домакинства втория Фестивал на рибената чорба, който ще се проведе на стадион „Цанко Церковски“, край живописния бряг на река Росица.

Ще се готви, ще се хапва и ще пада голяма веселба!

Непосредствено преди Фестивала ще се проведе състезание по риболов, а двама от състезателите ще грабнат приз за „Най-добър рибар“ и „Най-добрър млад рибар“.

В рамките на Фестивала ще се проведе кулинарна надпревара за най-вкусна рибена чорба, рибни ястия и тематични десерти, а за главно действащо лице в журито е поканена Цветелина Томиъм от Мастършеф България.

Организаторите подготвят 100-литров казан рибена чорба, с която да  почерпят гостите, а участници в „Сцена на талантите“ обещават да  поддържат  настроението със своите музикални, танцови и поетично-хумористични изпълнения.

След богатото фолклорно-кулинарно шоу, ще има и БГ поп-рок, а гвоздей на програмата е участието на Деян Неделчев, който всички очакват с нетърпение.

За децата е предвиден кът за забавления и творчество.

Гостите на Фестивала не бива да пропускат и изложбата „Под открито небе“ на младите художници, участвали в конкурса за детска рисунка „Река Росица – извор на живот и красота“.

 

Вече по традиция, местни производители и занаятчии ще имат възможност да представят своята продукция.

Специално за фестивала, музеите на историческото градче ще отворят врати за посещение от всички желаещи.

Фестивалът на рибената чорба се организира от Фондация за организационно и обществено развитие (ФООР), Кметство гр. Бяла черква и Народно читалище „Бачо Киро – 1869“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *