61 пациенти от Горна Оряховица и региона прегледа екип от съдови хирурзи от УМБАЛ „Лозенец“ в горнооряховската болница

0
61 пациенти от Горна Оряховица и региона прегледа вчера екип от съдови хирурзи от УМБАЛ „Лозенец“ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Три пациентски потока бяха насочвани за преглед към д-р Пейо Мишев и д-р Росен Разбойников, кардиохирурзи и съдови хирурзи, и към д-р Борислав Бенишев, коремен хирург и специализант по съдова хирургия.
На всички преминали бе извършена ултразвукова доплерова диагностика.
„Дойдоха пациенти, както за профилактика, така и лекувани в други болнични заведения за второ мнение, за продължаване на лечението им“, коментира д-р Разбойников и уточни, че спектърът на случаите е включвал от профилактични прегледи до високостепенни стеснения на тазовите артерии за наложителна оперативна интервенция. „Случаите варират от такива за козметични процедури до наложително оперативно лечение на варикозни язви“, го допълни д-р Мишев.
Голяма част от прегледаните страдат от хронична венозна недостатъчност (разширени вени), консултирани са и хронично артериално болни, които са в начални стадии на декомпенсация.
„Установихме и няколко случая на тромбоза на магистрални артерии на долните крайници“, посочи още д-р Мишев.
Около 25% от прегледаните пациенти са за хоспитализация, е мнението на специалистите, като част от тях – за медикаментозно лечение, а други – за голяма оперативна интервенция.
Специалистите от УМБАЛ „Лозенец“ ще продължат регулярно да преглеждат в болницата в Горна Оряховица всеки месец. Кампанията на стационара за сътрудничество с доказани специалисти е с цел да се повиши качеството на медицинските услуги за живущите в региона.
Вече се уточнява и датата за прегледи през юли, като в случай на повишен интерес, екипът ще преглежда два поредни дни.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *