Великотърновски ученици създадоха облекло на космонавт и макети на небесни тела

0
Необятната Вселена вдъхнови десетокласниците от петте паралелки на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново да творят според личните си умения и предпочитания. Цяла седмица в часовете по физика и астрономия заедно със своята учителка Цветелина Балъкова те изненадваха съучениците си със своите проекти – макети на небесни обекти, сътворени от различни материали, картини, кулинарни изкушения.
Особено внимание заслужава скафандърът, изработен от Поля Сидерова от „б“ паралелката, в която се изучават английски и руски език. Създаването на костюма й отнело около месец – от проучването на облеклото на български и чужди космонавти до ушиването му от лека и проветрива материя.
„Целта на занятията бе да провокирам учениците да потърсят и открият сами любопитна информация за Вселената и Космоса, да намерят подходящия начин и форма, за да я споделят в часовете и те приеха присърце това предизвикателство“, разказа учителят Цветелина Балъкова. Тя поясни, че проектната дейност е част от учебната програма за 10 клас и от години инициативата се радва на огромен интерес.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *