Мартин Кънчев от ШК „Етър“ първи в националния турнир „Битката за Троян“

0

През уикенда в Троян се проведе детски национален турнир по шахмат “ Битката за Троян“ за деца до 14 години. Той беше в 6 кръга на класическа контрола от 1 час + 30 секунди на ход и важеше за международен рейтинг. Главен съдия бе Николай Йорданов от В.Търново. Домакините от ШК Троян се бяха погрижили за отличните условия и награди.

Великотърновският ученик Мартин Кънчев спечели първото място в генералното класиране! Той се откъсна на цяла точка от следващите и с 5,5 точки грабна купата до 14 години. Кънчев добави и 62 точки международно ЕЛО. Допусна само едно реми в 4 кръг. Най-важната победа беше в следващия кръг срещу Валери Белчев

( ШК Асеневци), която му даде зелена светлина към златото. Въпреки, че му стигаше реми накрая, Марти победи и в последната партия.

Много добре се представи и Виктор Стоядинов, който спечели бронзов медал при 10-годишните. Виктор стартира отлично, но в трети кръг загуби от съотборника си Мартин. На финала също пропусна да вземе точка, но все пак постигнатите 3 победи бяха достатъчни за третото място.

5-годишният Богдан Стоядинов беше най-малкият участник в турнира.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *