Съдят мъж, хванат във Велико Търново с наркотици за над 5 млн. лева. Обвиняемият причинил и леки телесни повреди на полицаи

0

 Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж за държане на наркотици в особено големи размери –  над 200 килограма MDMA и 88,413 грама хашиш и за причиняване на телесни повреди на двама полицаи при задържането му.

С.А. е обвинен за това, че на 11.11.2021 г., в град Велико Търново, на ПП І-4, км. 130, в лек автомобил „Ауди А6“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 3.4 метилендиоксиметамфетамин (МDMA) с тегло 200.311 килограма на стойност 5 007 775 лева и хашиш с тегло 88.413 грама на стойност 795.72 лева, като наркотичните вещества са в особено големи размери (престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК).

Той е обвиняем и за това, че по същото време и място, причинил леки телесни повреди на двама полицейски служители в Сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР -град Велико Търново при изпълнение на службата им (престъпление по чл. 131, ал. 2, пр.4, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1, т. 4, пр. 3 вр. чл. 130, ал. 1 и ал. 2 от НК).

На 11.11.2021 г. С.А. пътувал с личния си автомобил, като трябвало да превози наркотични вещества от град Исперих до хотел в град София.  В района на гр. В. Търново, автомобилът бил спрян от полицейски патрул. При извършената проверка, в купето на автомобила, полицейските служите открили пет сака с голямо количество наркотици в тях. По време на задържането обвиняемият оказал съпротива, като причинил на двама полицаи телесни повреди.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

снимка: архив

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *