Задържаха великотърновец, хванат да шофира с 1,26 промила алкохол в града

0

Водач, употребил алкохол установиха служители на Пътна полиция. Снощи около 20,30 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Сузуки», управляван от 37-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,26 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

Нерегистриран автомобил, установиха служители на РУ – Свищов. Вчера около 04,00 ч. в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил «Дачия», управляван от 57-годишен мъж от Плевен. В хода на проверката е изяснено, че возилото е дерегистрирано през април тази година и към момента на проверката същото не е пререгистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 508 граждани, от които 72 за употреба на алкохол и 329 автомобила, от тях 26 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 5 автомобила. Съставени са 46 акта и са наложени 138 глоби по фиш. Заснети са 179 видеоклипа за скорост.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *