Мира Радева представя своя „Любовен роман“ във Велико Търново

0

Социоложката Мира Радева ще направи премиера на книгата си „Любовен роман“. Събитието ще се състои в книжарница „Хеликон“ във Велико Търново утре, 1 юли от 18 часа.

„Думите… Сякаш целият ми живот е минал в търсене на точните думи. Наистина ли е толкова важно да назова? Тези месеци често чувам: „Стига си анализирала. Спри да го мислиш“. Или „Господи, след толкова обсъждане, наистина ли живееш истински?“. Дори: „Прекалено много говориш. Не трябва да казваш всичко. Остави нещо за себе си“. Думите са част от живота ми. Толкова важна част, че са ме завладели. Нощем се събуждам, защото фраза се е родила в главата ми. Все още не скачам от леглото, за да я запиша, но през деня се връщам към нея. Наоколо се нареждат други думи, нейни приятелки. Те си говорят, хващат ме за ръка и ме повеждат нанякъде. Думите ми помагат да живея. Те са част от случващото се. Думите подреждат. Назоваването е моят начин да си обясня. Един разговор с мен самата, който никога не свършва.“

Думите са нейната стихия. Книга, която трябва да прочетете, ако сте изправени на кръстопът! „Любовен роман“ за живота, копнежите, за жаждата и дързостта да искаш и да живееш телом и духом. „Забележителна книга!“, споделят първите читатели. Защото дълги години ръкописът очаква своето време и печатна поява в съвременния литературен свят – до днес!

Автор на книгата „Общественото мнение в годините на прехода“, обичан и уважаван социолог и наблюдател на обществения живот с над 30-годишна практика, директор на Института за социални изследвания и маркетинг „МБМД“, преподавател във ВУЗ, предан почитател на френския език, култура и изкуство, артист и забележителен човек. Мира носи в сърцето и в кръвта си любовта към музиката. Избира да се реализира в друга професионална сфера, но магията тлее в очакване…

Днес Мира Радева се нарежда сред съвременните български артисти музиканти, които вдигат публиката на крака и създават незабравими преживявания и емоции с авторските си спектакли – „Франция, Моя Любов“ и „Мъжете на Едит Пиаф“. От седем години работи с великолепния композитор и пианист Александър Кипров. Заедно създават многобройни музикални проекти. Предстои първият им самостоятелен албум.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *